Omstart

Det var ett bra tag sen jag skrev något kring banläggningsarbete. Det beror mest på att arbetet har legat nere under ganska många månader. Nu har de nordiska orienteringsförbunden gemensamt beslutat att lägga ner de nordiska mästerskapen med omedelbar verkan. I stället ska man försöka skapa en ny tävling, Nordic junior meeting eller vad det nu ska heta. Tanken är att skapa en bra tävling för juniorer i Norden och kanske även från andra länder. Därför blir det ett lite förkortat tävlingprogram vid samma tidpunkt som NOC skulle ha genomförts. Helgen inleds med en sprinttävling på fredagen. Därefter blir det en medel- eller låndistanstävling på lördagen och som avslutning en stafett med mixade lag. Två tjejer och två killar ska ingå i laget. Alla detaljer är inte klara ännu och det känns som om det börjar bli lite ont om tid. Om det blir lika mycket snö den här vintern som förra vintern är det bara två och en halv månad barmark kvar. Sen ligger snön till slutet av april och då är det bara dagar kvar. Just nu finns det nästan inga banor lagda.



I dag har jag sprungit en sväng i området. Det är mycket fin terräng. Det är god sikt och lätt att ta sig fram. På några få ställen hindras framkomligheten av lite tätare skog. Det finns också stora variationer i terrängen.



Bara 250 meter från platsen där den förra bilden är tagen ser terrängen helt annorlunda ut. Jag tror att det kan bli hur bra tävlingar som helst. Nu gäller det bara att komma igång med arbetet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0