På äventyr i 25-mannaskogen

Förr hade varje orienteringsförening med någon form av verksamhet en egen klubbtidning. Det var i princip lika vanligt förekommande som en egen hemsida är nu för tiden. Jag vet inte hur många föreningar som har kvar sin tidning och hur många som har ersatts av andra medier. Min egen förening har fortfarande kvar tidningen. I dag när jag kom hem från jobbet som började jag rensa i några gamla högar. I högen låg ett exemplar av Skriet från Hanveden som tidningen heter. Den var nästan ett år gammal och det fanns en liten artikel om förberedelsearbetet inför 25-manna 2009 skriven av tre tjejer i klubben.

En vacker dag i september när Kajsa, Tessan och Emelie var ute och skulle lämna plankor i skogen (som senare skulle bli kontroller till 25-manna) hände årets roligaste. Vi körde in på en liten skogsväg i VH för att slippa bära plankorna allt för långt. När vi stannat och gått ur bilen kom en blå bil och stannade bakom oss (vi var typ mitt ute i skogen) och föraren i den blå bilen vevade ner rutan och frågade oss:
- Vart leder den här vägen?
- Hit, svarade Emelie. Det står ett betongfundament här så man kommer inte längre.
- Jaha okey, sa snubben. Och han började backa.
I våra huvuden var det nu mycket förvirring över bland annat, varifrån kom bilen? Vad fan ville snubben? Och en massa annat. Vi öppnade backluckan och förberedde oss för att gå ut med plankorna. Efter en bit började bilen köra tillbaka mot oss och Kajsa fick nu panik, slängde mig i backsätet och halvskrek till Emelie:
- Den tar sats, den kommer att köra över dig!
Bilen stannade och ut kom en annan snubbe och gick fram till oss. En mycket snygg snubbe (VIKTIGT!). Kajsa, Tessan och Emelie är som tre blöta fläckar på marken.
- Nej, alltså vi blev lite nyfikna vad ni ska gör egentligen..? Ska ni slänga ut plankor i skogen? frågade snubben.
- Ja typ, sa Emelie.
- Gör inte det.
Snubben flashar sin polisbricka som i en dålig polisrulle. Kajsa, Tessan och Emelie blir en aning väldigt mycket chockade.
- Vi ska göra det här..., säger Kajsa (panikartat) och ger den heta polisen kartan. ...sätta ut kontroller till 25-manna.
- Jaha okey men det är ju lungt. Tyckte väl att plankorna var lite för fina för att slängas, svarade den heta polismannen.
Vi andas ut och brister ut i asgarv.
- Ja men då får ni ha det så bra tjejer, säger den heta polismannen.
Wooow, dagens happening. Den heta polismannen garvade lite smått och gick sedan tillbaka till bilen och åkte därifrån.


Fina plankor i skogen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0