Scenarioövning

Vad gör vi om all el försvinner från arenan klockan 10:35 på tävlingsdagen? Vad gör vi om det finns en skadad löpare vid kontroll 58? Vad händer om TV 4 plötsligt kommer ut på tävlingsarenan och vill göra ett reportage? I går genomförde vi en scenarioövning där en 50-tal olika händelser diskuterades och en handlingsplan upprättades. De flesta huvudansvariga funktionärer var på plats och täckte in de flesta delar av arrangemanget. Ibland behöver man klia sig i huvudet en stund innan man kommer på en bra lösning på problemet.
 
 
 
Som banläggare har jag naturligtvis en viktig roll att förutse och förebygga att det inträffar fel. Det finns en checklista med ett antal olika punkter för att kontrollera. Det är exempelvis kontrollpunkter, kartan, kontrollställningar, utsättning, hästhagar, hjortar, vildsvin havsörnar och mycket annat.
 
Apropå hjortar och vildsvin så träffade representanter för jakträttsinnehavaren i torsdag. Vi är nu överens om att de planerade bansträckningarna är OK. Det finns hänsynsområden och buffertzoner för viltet. Muskö är lite speciellt på det sättet att det är nära till havet och strandkanten på många ställen. Det gäller därför att se till att djuren har en möjlighet att komma undan utan att gå ut i vattnet. En del djur gillar inte vatten och kanske vänder tillbaka in i tävlingsområdet.
 
Det är inte bara karta och kontrollpunkter som ingår i banläggningsuppdraget. Det är en mängd andra frågor att ta ställning till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0