Träning 21 maj

I år arrangeras några av SM-tävlingarna i orientering i Stockholm. Natt-SM är redan avgjort och till hösten är det dags för lång, medel och stafett. I klubben ska vi arrangera SM-lång. Den här veckan är det SM-relevant träning som gäller. På Gålö finns två olika SM-träningar och Gålö är granne till Muskö där SM lång avgörs. Terrängen är bitvis ganska lik. Träningen den här veckan är lite speciell då det är en kontrollplockning med många kontroller i sluttningar. Hela träningen går på en avlång höjd där sydsluttningarna ofta är detaljrika och sönderskurna. De är branta och ibland svårt att ta sig fram. Norrsluttningarna är ofta branta men detaljfattiga och ofta lite lättare att ta sig fram. På kartan kan du se en del av banan.
 
 
Uppe på höjderna är det oftast fin terräng och ganska lättlöpt även om det ibland är ganska stark kupering även där. Liknande terräng finns även i området för SM lång. Det är ganska typisk terräng för många öar i den södra delen av Stockholms skärgård och även Södertörns kustterräng.
 
Samlingen är klockan 18:00 i den södra delen av den stora parkeringen vid Skälåker på Gålö. Tänk på att du kan behöva betala P-avgift för att parkera. Skälåker är den stora badplatsen på Gålö.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0