Under ytan

Förberedelserna inför årets SM lång fortsätter. I dag är ett nytt gäng kontroller besökta, godkända och uppmärkta. Några är lite flyttade och justerade på grund av omgivningen runt kontrollen. Har också sprungit på lite nya gallringar. Nu gäller det att överväga om kartan behöver justeras eller inte.
 
På Muskö finns det mycket skog men det är aldrig långt till havet och en fantastisk utsikt över Stockholms södra skärgård. Som deltagare på SM kommer du att ha många möjligheter till att ta del av utsikten, om du har tid. Om du inte har full fokus på att lösa orienteringsproblemen kan du höra vågorna slå in mot stranden. Har du tur kanske du kan få se havsörnen sväva ovanför dig. För säkerhets skull kommer här ett par bilder på utsikten.
 
 
 
När tävlingsdagen kommer och du ska åka ut till Muskö kommer du att åka genom den tre kilometer långa tunneln. Den byggdes under början av 1960-talet och var de första åren bara öppen för militär trafik. I slutet av 1960-talet öppnades tunneln även för civil trafik. När du åker in i tunneln sluttar det brant ner tills du är på botten. Då är du cirka 70 meter under havsbotten. Sen sluttar det nästan lika brant uppför. Så här ser det ut på botten av tunneln.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0